המתכונים שלנו

שוקולד קפאיני

רכיבים:

רבע כוס חמאת קקאו מומסת
רבע כוס שמן קוקוס מומס של ג'אמוקה
רבע כוס מייפל טבעי/רבע כפית אבקת מונק פרוט של עתיד ירוק
5 כפיות אבקת קקאו נא של עתיד ירוק
כפית אבקת מאקה של קקאו טבעי
כפית גדושה קפה שחור אורגני של AVA

אופן ההכנה:

1. ערבבו את כל הרכיבים היטב למרקם הומוגני ללא גושים

2. מיזגו לתבניות סיליקון בצורה נחמדה

3. הקפיאו לפחות 3 שעות להתייצבות

4. הוציאו כשתי דקות לפני האכילה

מאפינס שוקולד
משני רכיבים בלבד (6 מנות)

רכיבים:

דלורית בינונית
200 גרם שוקולד מריר לפי העדפתכם:
של חברת שורשי ציון
או הסוגים המומתקים עם סוכר קוקוס

אופן ההכנה:

1. חממו את התנור ל 200 מעלות

2. חתכו את הדלורית לרבעים,
עטפו אותם בנייר אפיה ואז בנייר כסף והכניסו לתנור

3. אפו כ 40-60 דקות- עד לריכוך מלא של הדלורית

4. הסירו את קליפת הדלורית וטחנו עם בלנדר מוט למחית חלקה (משקל הדלורית הקלופה צריך להיות 200-250 גרם)

5. המיסו את השוקולד בפינג'אן על חום מאד נמוך או בשיטת באן מרי

6. אחדו את שתי התערובות וערבבו היטב

7. מיזגו 3 כפות מהעיסה לכל תבנית אישית של מאפינס ואפו בחום של 170 מעלות כ 20-30 דקות עד לכמעט התייצבות- זהירות לא לייבש

8. צננו את המאפינס, שימרו בקרור כארבעה ימים או בהקפאה כחודשיים.

עוגת גבינא שוקולד טבעונית ללא אפיה:
8 מנות (בסגנון raw food)

מתה) חיה על חג שבועות!!!
ומאז שאני נמנעת ממוצרי חלב פרה 🐮 בכל שנה אני מאתגרת את עצמי עם מתכונים "חלביים" טבעוניים שמי שטועם מהם לפני שאני מגלה- לא מאמין שזה לא באמת חלבי.

רכיבים ל 8 מנות:

חצי כוס חמאת קקאו של קקאו טבעי
3/4 כוס קרם קוקוס של ג'אמוקה
(לערבב היטב את הפחית לפני המזיגה)
3/4 כוס חמאת קשיו טבעית
רבע כוס סירופ מייפל או כפית אבקת מונק פרוט של "עתיד ירוק"
כפית תמצית וניל טבעית/רבע כפית גרגרי וניל

אופן ההכנה:

להמיס את חמאת הקקאו ולטחון יחד עם שאר הרכיבים למרקם חלק לגמרי. למזוג לתבניות סיליקון אישיות ולהקפיא

רכיבים לשכבת השוקולד:

חצי כוס קרם קוקוס של ג'אמוקה (נכון- לערבב)
8 תמרים מגולענים קצוצים (מג'עול)
2 כפות אבקת קקאו של "עתיד ירוק"
רבע כוס מים
חצי כפית תמצית וניל או קורט גרגרי וניל

אופן ההכנה:

לטחון היטב יחד את כל הרכיבים ולשפוך מעל השכבה הלבנה הקפואה להקפיא ולהוציא כ 10 דקות לפני שאוכלים

קינוח מוס סגול לבן עם אבקת סמבוק

רכיבים לשכבה ראשונה:

כוס חמאת קשיו /שקדים
6 תמרים
רבע כוס שמן קוקוס מומס
1 כף מיץ לימון
קורט מלח הימלאיה דק

רכיבים לשכבה שניה:

חצי כוס חמאת קשיו
שליש כוס מים
רבע כוס מייפל
רבע כוס שמן קוקוס מומס
חצי כפית תמצית וניל
קורט מלח הימלאיה דק

רכיבים לשכבה שלישית:

חצי כוס חמאת שקדים
שליש כוס מים
רבע כוס מייפל
רבע כוס שמן קוקוס מומס
חצי כפית תמצית וניל
2 כפיות אבקת סמבוק
(אפשר להוסיף מעט אבקת אסאי/ארוניה)

אופן ההכנה:

1. טחנו היטב את השכבה הראשונה והדקו לתבניות אישיות מסיליקון,
הכניסו להקפאה.
2. טחנו היטב את השכבה השניה ומזגו על השכבה הראשונה הקפואה
והקפיאו לפחות שעה.
3. טחנו היטב את השכבה השלישית ומזגו על השכבה הלבנה
והקפיאו לפחות 3 שעות.
4. יש לשמור בהקפאה ולהוציא כ 10 דקות לפני האכילה

מגנום וניל משויש בממרח צ'ופלה
(7 מנות)

קבלו את הראשונה לפתיחת עונת האביב
שבמקרה מושלמת לפסח- בעיקר בגלל טעם הכאילו נוטלה
וכמובן לכל יום בשנה בגלל הטעם המשגע

רכיבים ל 7 מנות:

400 מ"ל קרם קוקוס אורגני (של ג'אמוקה @jammoka)
2 כפות גדושות חמאת קשיו
2 כפות זרעי צ'יה
רבע כפית גרגרי וניל (ממחית או ממקל)
7 כפיות גדושות צ'ופלה
(כמו נוטלה אבל בבריא: עשויה מאגוזי לוז, קשיו, אגוזי נמר וקקאו בלבד)

אופן ההכנה:

1. טחנו היטב את כל הרכיבים מלבד הצ'ופלה
2. מזגו לתבניות סיליקון בצורת מגנום
3. הטמיעו 1 כפית צ'ופלה בתוך כל אחת מהגלידות
4. נעצו מקל ו... למקפיא
5. הוציאו כ 10 דקות לפני הליקוק

לאטה פיסטוצלה: (מנה אחת גדולה)

רכיבים:

200 מ"ל חלב צמחי ללא סוכר:
קוקוס, שקדים, קשיו או שיבולת שועל
1 כפית זרעי צ'יה
קורט גרגרי וניל/רבע כפית תמצית וניל טבעית
חצי כפית אבקת מונק פרוט/כפית מייפל טבעי 6 פיסטוקים קלויים ללא מלח
כף חמאת קקאו מומסת
כפית גדושה ממרח פיסטוצלה
(עשוי מפיסטוקים, שקדים ואגוזי נמר בלבד)

אופן ההכנה:

1. לטחון היטב את כל הרכיבים למרקם הומוגני לחלוטין
2. לחמם ולמזוג לכוס מפנקת

שיגעון הפיסטוק ממשיך

זוכרים את ממרח הפיסטוצלה המשגע?
ממרח שמכיל 3 רכיבים בלבד: פיסטוקים, שקדים ואגוזי נמר (שהם סופר פוד מתוק ומזין)

רכיבים ל 4 מנות:

500 מ"ל חלב צמחי ללא סוכר: קוקוס, שקדים או שיבולת שועל
3 כפיות זרעי צ'יה
20 פיסטוקים קלויים ללא מלח
5 כפות חמאת קקאו מומסת
5 כפיות גדושות ממרח פיסטוצלה
אופציות לשדרוג: כפית מאקה, כפית לוקומה, כפית אינולין, כפית לציטין
לאוהבי המתוק מאד: כף מייפל/דבש לקישוט: פיסטוקים גרוסים גס

אופן ההכנה:

1. טחנו את כל הרכיבים יחד היטב למרקם הומוגני
2. מיזגו לקעריות מוס
3. קררו למשך יממה לפחות
4. פזרו פיסטוקים גרוסים לפני ההגשה
*את ממרח הפיסטוצלה תמצאו בחנויות הטבע

לאטה קרמל

רכיבים:

200 מ"ל חלב קוקוס / שקדים / שיבולת שועל וכדומה
רבע כפית תמצית וניל טבעית / קורט גרגרי וניל
1 תמר גדול
כפית גוג'י ברי שטופים
2 כפות חמאת קקאו מומסת
כף גדושה ממרח של קרמלו של shelly's
יש לו טעם עשיר של קרמל אך הוא עשוי מקשיו, אגוזי נמר וקוקוס בלבד

אופן ההכנה:

טוחנים היטב את כל המרכיבים לתערובת חלקה
מחממים- והקצף כבר נוצר מאליו!
לבריאות 🍵

פאדג' נוטלה על מקל (6 מנות)

רכיבים:

6 כפות קמח בננה ירוקה/קמח קוקוס
6 כפות סירופ מייפל טבעי/סילאן/דבש
3 כפות שמן קוקוס נוזלי
6 כפות ממרח צ'ופלה
1 כף אבקת קקאו

אופן ההכנה:

1.מערבבים את כל הרכיבים היבשים יחד ומוסיפים את הרטובים ומערבבים היטב.
2.אם המרקם לא חלק ונעים יש להוסיף שמן קוקוס או קמח בהתאם לצורך בדילול/עיבוי
3. יוצקים לתבניות סיליקון, נועצים מקל ומהדקים היטב את העיסה על המקל (אפשר גם לגלגל לכדורים במקום) 4. בשלב הזה אפשר לפזר קוקוס, קמח קוקוס, אבקת קקאו, שברי אגוזים וכו'.
5. מקפיאים למספר שעות להתמצקות ושולפים כשרוצים לאכול.
6. כדאי להוציא מהקפאה כחמש דקות לפני האכילה.

פיתות *קיטוגניות פיקנטיות
(5 פיתות קטנות)

רכיבים:

3/4 כוס קמח קוקוס
3 כפות שטוחות אבקת פסיליום (אני אוהבת את של "עתיד ירוק)
רבע כפית מלח הימלאיה
1/2 כפית פפריקה חריפה/ אבקת צ'ילי
שליש כוס שמן זית
חצי כוס עשבי תיבול שאוהבים כמו: שמיר,
כוסברה, פטרוזיליה, זעתר, טימין
כחצי כוס מים רותחים

אופן ההכנה:

1. שמים במעבד מזון את הרכיבים היבשים ומעבדים לאיחוד
2. מוסיפים את שאר הרכיבים ומעבדים שוב לאיחוד
3. אם הבצק לא נח לעיבוד יש להוסיף עוד מים רותחים- הוא אמור להיות מאד נח וחלק 4. מכדררים עיגולים ומשטחים על נייר אפיה
5. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 35-40 דקות.
6. הפיתות מתנפחות במהלך האפיה ונפתחות בקלות למילוי של מה שאתם אוהבים: אבוקדו, טחינה, חומוס ביתי, פסטו וכדומה.

*ומה זה אומר קטוגניות?
שהן דלות מאד בפחמימות ומתאימות לסוכרתיים, לדוגלים בתזונה פליאוליתית וקטוגנית ולנמנעים מפחמימות

גלידת אסאי ותאנים

רכיבים:

1 חבילת אסאי קפוא
4 תאנים גדולות בדוקות
(אפשר להחליף בבננה גדולה
או בכוס קוביות פאפאיה)
200 מ"ל קרם קוקוס
רבע כפית גרגרי וניל
קורט מלח הימלאיה דק

לאוהבי המתוק:
10 טיפות סטיביה/2 כפות מייפל / 2 כפות סילאן
מעט מים- לפי הצורך

אופן ההכנה:

1. טוחנים היטב את כל הרכיבים למרקם הומוגני
2. אם המרקם סמיך מדי אפשר להוסיף מים ולהמשיך לטחון
3. למזוג לתבניות ארטיק ייעודיות ולנעוץ מקל ארטיק
4. להקפיא לייצוב
5. כדאי להוציא כ-5 דקות לפני האכילה.

טראפלס פיסטוקוקוס נימוחים

רכיבים:

3/4 כוס חמאת פיסטוצלה
רבע כוס דבש לא מחומם
קורט מלח
חצי כוס קמח קוקוס
פתיתי קוקוס

אופן ההכנה:

1. מערבים יחד קמח קוקוס ומלח
2. מוסיפים את חמאת הפיסטוצלה והדבש
ומערבבים לתערובת הומוגנית וחלקה.
אם הבצק יוצא דביק יש להוסיף קמח קוקוס
ואם התערובת יבשה מדי יש להוסיף ממרח פיסטוצלה. 3. לכדרר לגודל של אגוז מלך גדול ולגלגל בפתיתי קוקוס.
4. לשמור בקרור כשבוע או בהקפאה כחודש.

טראפלס בטעם נוטלה

רכיבים:

6 כפות קמח בננה ירוקה
קורט מלח הימלאיה ורוד
3 כפות אבקת קקאו
4 כפות חמאת אגוזי נמר-לוז-קשיו של "שליז"
רבע כוס סילאן/מייפל/15 טיפות סטיביה טבעית
4 כפות שמן קוקוס

אופן ההכנה:

1. מערבבים את החומרים היבשים יחד
2. מוסיפים את שאר הרכיבים ומאחדים לתערובת הומוגנית חלקה
אם הבצק יבש יש להוסיף שמן קוקוס, ואם הבצק נוזלי יש להוסיף מעט קמח בננה.
3. מכדררים לכדורים בגודל של אגוזי מלך ושומרים בקרור.

מאפינס שוקולד מצופה במוס שוקולד

רכיבים ל 6 מאפינס:

2 בטטות בינוניות
5 כפות חמאת שקדים
שליש כוס שמן קוקוס
שליש כוס סילאן טבעי/קסיליטול/30 טיפות סטיביה טבעית
חצי כוס קמח בננה ירוקה
4 כפות אבקת קקאו
קורט מלח הימלאיה

רכיבים למוס השוקולד:
50 גרם שוקולד מריר 75% מוצקי קקאו
3 כפות אבקת קקאו
חצי כוס סילאן
200 מ"ל קרם קוקוס טבעי שעשוי רק מקוקוס, לפחות 17% שומן

אופן ההכנה:

1. מאדים/אופים את הבטטות עד לריכוך מלא
2. מערבבים עם שאר הרכיבים וטוחנים לעיסה הומוגנית ודביקה
3. מניחים עטרות נייר בתוך תבניות מאפינס ויוצקים לתוכן את העיסה השוקולדית
4. אופים בחום של 160 מעלות כחצי שעה, מוציאים וממתינים שהמאפינס יצטננו לגמרי.
5. בינתיים מכינים את המוס על ידי המסת כל רכיביו יחד על אש נמוכה תוך ערבוב תמידי.
מקררים את המוס ולאחר שהמאפינס הצטננו לגמרי מורחים עליהם את המוס בנדיבות

אפשר לעטר באגוז לוז מצופה שוקולד מריר/שבבי קוקוס

המתכונים באדיבות אפרת נבון, נטורופתית, מתכונאית, מרצה לתזונה נכונה,
מתמחה בטיפול טבעי במחלות ובתהליכי ירידה במשקל, מנהלת את 'מרכז תרפא'

אתר: terape.co.il | פייסבוק: 'תרפא המקום הטבעי לבריאות שלכם'. | אינסטגרם: efrat.navon

דילוג לתוכן